VERANDA LATEN BOUWEN?
WIJ ZIJN U VAN DIENST

Veranda laten bouwen

Kom in contact

Heeft u verder nog vragen of andere onduidelijkheden? Stel gerust een vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Veranda laten bouwen, het is een ware trend geworden de laatste jaren. Wanneer je in de gemiddelde woonwijk kijkt zie je steeds vaker een mooie veranda in de achtertuin staan. Een veranda is voor veel mensen een plek waar ze zich in de avond lekker terugtrekken, ook wanneer het een keer regent maar de temperatuur nog lekker is. Dit klinkt natuurlijk heerlijk, dat kunnen wij niet ontkennen. Daarom zien wij steeds vaker aanvragen binnenkomen van mensen die een veranda willen laten bouwen.

Een veranda laten bouwen is iets wat altijd meer dan de moeite waard is. Een van de voordelen is dat uw woning een meerwaarden krijgen voor wanneer deze eventueel verkocht zou worden. Daarnaast het is natuurlijk ook een heerlijk je zomeravonden door te brengen.

Woning en tuin samenvoegen

Wanneer je woning beschikt over een mooie tuin dan wil je hier natuurlijk zoveel en zolang mogelijk van kunnen genieten. Wanneer je een mooie veranda laat bouwen zorg je ervoor dat je je woning bij je tuin betrekt en andersom. Dit zorgt ervoor dat je sneller even buiten gaat zitten na het avond eten. Of in het weekend eens lekker ontbijten in de nieuwe veranda. Zo kun je een houten aanbouw veranda aan de achterkant van de woning laten bouwen, ook een serre behoort tot de mogelijkheden.

Of je nou een veranda met een dicht dak wil of juist wil kunnen genieten van de sterrenhemel savonds met een open dak. Elke veranda kan op maat worden gemaakt. Zo bent u altijd verzekerd van een unieke veranda die volledig bij uw wensen aansluit. Een automatisch dak dat zowel open als dicht kan behoort ook tot de mogelijkheden, hiermee kunt u gemakkelijk met een afstandsbediening het dak van uw veranda openen en sluiten.

Zoals hierboven al even genoemd kunnen veranda’s zowel dicht als open geheel op maat worden gemaakt. Wilt u een terrasoverkapping met een glazen dak of wilt u uw dak automatisch open of dicht kunt doen? Alles is mogelijk en er zijn veel keuzes. We zullen u hier wat verschillende mogelijkheden laten zien:

Mogelijkheden

Net als met tuinhuisjes en en schuren komen ook veranda’s in allerlei verschillende soorten en maten. Dit gaat natuurlijk hand in hand met de prijzen die hieraan verbonden zijn. Een veranda laten bouwen hoeft geen dure bedoeling te zijn. Dit alles is afhankelijk van het gewenste niveau van luxe en het materiaal waarvan de verande gemaakt zal worden. In de verschillende soorten hout zitten flinke prijsverschillen. Kortom, de prijs van uw nieuwe veranda hangt voornamelijk af van de wensen, materiaalkeuze en de afmetingen.

Om een indruk te kunnen geven van de mogelijkheden en de materialen ziet u hieronder een lijstje van verschillende soorten veranda’s die u op maat kunt laten plaatsen:

  • Een simpele houten veranda
  • Klassieke variant van een veranda
  • Moderne variant van een veranda
  • “losstaande” of vrijstaande veranda
  • Veranda tegen woning aan
  • Kunststof veranda
  • Aluminium veranda
  • Dichte of open terrasoverkapping
  • Veranda met windscherm aan een of meerdere zijden

Zoals hierboven geïllustreerd zijn er enorm veel keuzemogelijkheden wanneer het het hebben over een veranda laten bouwen. Dit is een van de redenen waarom de prijzen van veranda’s zo enorm uiteen lopend kunnen zijn. 

Wilt u nou exact weten wat het kost om een nieuwe veranda te laten plaatsen? Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan. In deze offerte kijken we samen met u naar de specifieke wensen zodat wij een passende offerte kunnen uitbrengen voor de betreffende veranda, volledig naar wens en op maat!

Houten veranda laten bouwen

Zo goed als alle veranda’s die wij bouwen zijn veranda’s gemaakt van hout. Dit is en blijft de meest gekozen materiaalsoort. Door de natuurlijke uitstraling van het hout staat dit materiaal in iedere tuin mooi. Daarnaast is hout goed en gemakkelijk te bewerken, denk aan boren, zagen etc. Dit gaat bij een houten veranda allemaal net wat gemakkelijker dan bij een stalen constructie. Een houten constructie is ook gemakkelijk aan een woning of schuur vast te maken.

Betreft de duurzaamheid, het benodigde onderhoud en de uiteindelijke prijs zit er nogal wat verschil tussen de verschillende houtsoorten. Een regel die wij vaak gebruiken om de prijs uit te kunnen leggen aan de klant is dat hoe duurzamer het materiaal is hoe duurder dit ook zal zijn in aanschaf. Aan de andere kant blijft bijvoorbeeld Douglas hout tot wel 30 jaar goed. Deze houtsoort is zwaar en enorm hard. Een van de meest duurzame soorten hardhout. Eventueel impregneren van een houten veranda verlengt de levensduur ook nog eens!

Houtsoorten die veel gebruikt zijn voor het laten bouwen van een veranda zijn hardhout en steigerhout. Hardhout omdat het gewoon erg voor de hand ligt omdat het zo duurzaam is en steigerhout omdat het goedkoop is en echt zijn eigen uitstraling heeft waar veel mensen erg van houden. Een andere houtsoort die veel gevraagd wordt voor het bouwen van de veranda is eiken. Dit houtsoort met zijn kenmerkende tekeningen zijn ook prima te gebruiken voor dit doeleinde.

Geschikte materialen voor verandabouw

Welk materiaal gebruikt wordt voor de profielen van de veranda, is erg belangrijk voor het uitzicht van de constructie. Hout, aluminium en pvc zijn de meest gebruikte materialen voor het bouwen van een veranda. Hout zorgt voor een charmante en authentieke uitstraling, terwijl PVC vooral interessant is omwille van de redelijk lage prijs en de goede isolatiewaarde. Door de stevigheid van aluminium zijn erg smalle profielen mogelijk, wat voor een erg strakke en moderne veranda zorgt.

Veranda prijzen

De prijzen voor de bouw van een veranda hangen natuurlijk af van heel wat elementen. Natuurlijk speelt de materiaalkeuze een rol, maar ook de afmetingen van de veranda, de moeilijkheidsgraad van de werken en de nodige voorbereidende werken spelen een rol bij het berekenen van de kosten. Ook de keuze tussen een standaard constructie of een veranda op maat is een belangrijke prijs bepalen.

Fundering

Een fundering leggen voor een veranda is niet in alle gevallen nodig. Wanneer een veranda erg zwaar is in zijn totaliteit of de grond eronder enorm zacht is is het aan te raden om de constructie te bouwen op een betonnen veranda. Wat we veel zien is dat wanneer hiervoor gekozen wordt de bestrating voor in de veranda ook direct in het beton gelegd wordt.

Voorafgaand aan de bouw van de veranda zullen wij voor u altijd uitrekenen hoe zwaar een veranda uiteindelijk zal worden. Zo weten wij van te voren of er ook een fundering voor gestort zou moeten worden. als dit aan de orde is dan nemen wij dit mee in de offerte zodat u nooit voor onverwachte verrassingen komt te staan. Een betonnen fundering is hierin de meest gebruikte oplossing omdat het sterk is en jarenlang mee kan.

Dakbedekking

Wij van SVO Totaalonderhoud zijn gespecialiseerd in veranda laten bouwen, los daarvan is een van onze andere specialisaties dakbedekking. Dit kan in alle soorten en maten. Veelgebruikte vormen van dakbedekking op veranda’s zijn shingles, dakpannen en bitumen dakbedekking ( ook wel dakleer genoemd ). Bij dakpannen is het vaak mooi om dezelfde soort dakpannen te gebruiken als de dakpannen die ook op het dak van uw woning liggen. Een goedkopere oplossing met een vergelijkbare look is het gebruik van golfplaten. 

Offerte aanvraag

Wilt u dit jaar nog kunnen genieten van een nieuwe veranda? Neem dan contact met ons op voor een offerte aanvraag veranda laten bouwen. Wij brengen graag een persoonlijke offerte voor u uit naar aanleiding van een telefonisch contact waarin wij de specifieke wensen met u bespreken. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor extra kosten te staan. Gebruik gemakkelijk het contactformulier bovenaan de pagina om in contact te komen en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Veranda met bitumen dak bedekking
Schuurpanelen van onbehandeld hout
Veranda met bitumen dak bedekking
Veranda in aanbouw met onbehandeld hout
Veranda van onbehandeld hout
Frame van veranda in opbouw
Veranda in opbouw
Veranda van onbehandeld hout
Frame van veranda in opbouw
Carport
Veranda met bitumen dakbedekking
Carport
Opbouw veranda
Bouw van veranda
Veranda in opbouw