Totaal
onderhoud

Dak

Totaalonderhoud Dak

Kom in contact

Heeft u verder nog vragen of andere onduidelijkheden? Stel gerust een vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Totaal dakonderhoud draagt bij aan een langere levensduur van het dak. Om die reden is het verstandig, niet pas met het onderhoud ervan te beginnen op het moment dat het begint te lekken of er hele pakken mos op de pannen liggen. Maar al te vaak is het dak een onderdeel van het huis dat ontsnapt aan de aandacht. Totdat het zelf aan de bel trekt door middel van lekkage of overlopende goten. En dan te bedenken dat het heel gewoon is dat de cv ketel elk jaar schoongemaakt wordt en ook de auto op tijd zijn onderhoudsbeurt krijgt. Waarom het dak dan niet?

gaan we aan de slag ?

Bescherming tegen waterschade

Duurzame, betere materialen

Verbeterde isolatie (scheelt in energie kosten)

Waarde vermeerdering van de woning

Totaalplan voor uw dak

Wanneer er over een totaalplan voor het dak gesproken wordt, gaat het niet alleen over de dakbedekking. Ook het in goede staat houden van aansluitnaden van rook- en damp afvoeren en het schoonmaken van goten vallen onder dakbeheer. Het binnenwaarts reinigen van rookafvoeren is echter werk voor de schoorsteenveger. Voor het preventief in goede staat houden van het dak kunt u bij een dakbedrijf een dak onderhoudscontract afsluiten. Voor bedrijven met grotere bitumen dakoppervlakken, gebouwen waarop zich dakterrassen bevinden of monumentale panden met authentieke leien is dit al veel langer een heel normale zaak. De laatste jaren gaat ook steeds meer de particuliere huiseigenaar de waarde van regelmatig dakonderhoud inzien. Het is immers veel voordeliger een vroegtijdig geconstateerd gebrek te laten herstellen dan op den duur een complete dakrenovatie uit te laten voeren. Bij het totaalplan voor het dak behoudt u als eigenaar inzicht in de toestand van het dak en wordt voorkomen dat u voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat houdt preventief onderhoud in?

Preventieve dak zorg betekent dat het dak jaarlijks geïnspecteerd en gereinigd wordt. Indien er kleine gebreken vastgesteld worden, repareert de dakwerker deze meteen. Mochten er zich een behoefte vertonen van een grootscheepse renovatie, maakt het dakbedrijf hier een officieel rapport van op. Aan de hand daarvan wordt met u besproken hoe lang u nog zou kunnen wachten met het laten uitvoeren van het herstel, wat dit gaat kosten en wat eventueel andere opties zijn. Wanneer we de totaalzorg voor het dak op rij zetten, ziet dat er als volgt uit:

  • Schoonmaken van de dakbedekking, dakgoten en regenpijpen.
  • Controle van de toestand van randaansluitingen en naden van bitumineus dak materiaal, expansievoegen, aansluitingen van rook- en damp afvoeren en overlappende verbindingen met belendende panden, lichtkoepels en dakkapellen.
  • Visuele inspectie op chemische verontreiniging, beschadigingen en andere bijzondere onvolkomenheden. Denk aan schade door vallende takken, wurgwortels of vogelnesten.
  • Het uitvoeren van een voorlopig herstel met de gereedschappen en materialen die de dakwerker standaard in zijn auto heeft liggen.
  • De dakwerker maakt een afspraak om op een ander tijdstip terug te komen voor een uitgebreide reparatie of complete dak cleaning.
  • Indien nodig: het opmaken van een rapportage.

Hierbij dient de kanttekening geplaatst te worden dat de kleine reparaties die meteen tijdens de dakinspectie uitgevoerd kunnen worden, onder de totaalkosten van het dak onderhoudspakket vallen.Totaalonderhoud dak

gaan we aan de slag ?

Andersoortige daken onderhouden

Naast de traditionele daken zien we de laatste jaren ook steeds vaker sedum daken en zonnepanelen op de bebouwing verschijnen. Bij dergelijke daken is het helemaal belangrijk dat deze in perfecte staat verkeren. Panden waarop een sedumdak is aangebracht, worden tweemaal per jaar geïnspecteerd. Dit ten overstaan van een traditioneel dak, waar de dakdekker slechts een maal per jaar naar komt kijken. Naast de zorg voor het onderliggende dak, nemen zich daarvoor gekwalificeerde dakdekkersbedrijven ook de totale zorg voor het sedumpakket voor hun rekening.

Ondanks dat de regen in ons land maar al te vaak met bakken uit de hemel komt, is het niet genoeg om zonnepanelen schoon te houden. Door het jaarlijks reinigen van de panelen voorkomt u terugval van de energie-opbrengst. In een boom rijke omgeving waar u veel te maken krijgt met bladafval kan het zelfs nodig zijn meerdere malen per jaar paneel onderhoud uit te laten voeren. Dit geldt eveneens voor zonnepanelen die te lijden hebben onder grote hoeveelheden vogeluitwerpselen. Met name wanneer u een totaalplan voor het onderhoud van het dak

met het dakbedrijf afsluit, bent u een stuk voordeliger uit, wanneer u dit combineert met de zorg voor uw zonnepanelen.

Besparen op dak totaalonderhoud

Bij een preventieve bekommernis van het dak zijn er naast totaalonderhoud nog meer mogelijkheden om te besparen. Naast dat u de volledige zorg aan het dakbedrijf uit handen geeft, sluit u langdurig onderhoudscontract af. Denk hierbij aan een termijn van 10-15 jaar, met recht tot opzeggen na elke 5 jaar. Het afsluiten van langere termijn onderhoudscontracten heeft voor u als voordelen dat:

  • De onderhoudskosten voor u efficiënter berekend kunnen worden. Hierdoor hoeft er minder voor de periodieke controle betaalt te worden.
  • Doordat het dakbedrijf beter inzicht heeft in het verloop van de conditie van uw dak, beschikken ze over meer mogelijkheden tot reparatie en advies.
  • Door de basis van vertrouwen die er gelegd wordt bij een langdurige onderhoudsovereenkomst, u ruim van te voren weet wanneer u hogere kosten aan het dak kunt gaan verwachten.

Dak onderhoudsplan afsluiten

Voordat u een dak onderhoudsplan afsluit, is het verstandig eerst meerdere dak bedrijven om een offerte te vragen. Wat houdt bij hen het totaal onderhoud precies in, vallen, indien van toepassing, sedumdaken en zonne-energiesystemen ook binnen hun kennisgebied, werken ze met lange termijncontracten en zo ja, wat levert u dat op? Vaar niet meteen blind op het meest voordelige dak servicebedrijf, want ook daar zitten veel verschillen in. Ook in de dakdekkers wereld blijkt goedkoop helaas nog al eens uit te draaien op duurkoop. U heeft er niets aan wanneer een dakdekker met de Franse slag een dakinspectie uitvoert en inferieur materiaal gebruikt. Wanneer het dak lekt, blijft het vaak niet bij de reparatie van het dak alleen. Ook de dakisolatie, constructie en onderliggende ruimtes kunnen waterschade oplopen. Zorg dat u niet uit uw dak gaat, kies voor een alles onder een dak vakkundig dakonderhoud.

Maak gebruik van het contactformulier om te worden teruggebeld door een van onze specialisten! Tot snel!

Kom in contact

Heeft u verder nog vragen of andere onduidelijkheden? Stel gerust een vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!